Hamburg - Elbgold Coffee

In 2015/2016 heb ik een half jaar gestudeerd in de mooiste havenstad van Duitsland: Hamburg! Mijn favoriete koffietentje was Rösterei Elbgold. Een absolute aanrader wanneer je een keertje in Hamburg bent!

"A Elbgold coffee a day, keeps winter mood swings away"

Rösterei Elbgold is een koffiebranderij die gelegen ligt in Schanzeviertel: dé hipste, meest entspannte en alternatiefste wijk van Hamburg. Dit tentje vind je aan het begin van Sternschanze en is heel gemakkelijk met de U-Bahn te bereiken. Je kunt er heerlijke koffie drinken van bonen die er ter plekke gebrand worden. De sfeer is aangenaam en de geur van vers gebrande koffiebonen prikkelt bij binnenkomst direct al je zintuigen. Het publiek is veelal gemengd. Hippe jonge lui, studenten, werknemers in hun koffiepauzes, moeders met kinderen...je treft er werkelijk alles aan!

Het koffie-aanbod is enorm: naast de bekende espresso, latte en cappuccino kun je ook voor een flat white of een mocca coffee gaan. Persoonlijk vind ik de plane filterkoffie door de uitgesproken smaak heerlijk! De kopjes doen qua proporties trouwens vrij Amerikaans aan! (Of is: ‘hoe groter hoe beter’ misschien ook wel een beetje Duits?)

Ook alle zoetekauwen kunnen met het enorme assortiment aan taart, cake en koekjes hun geluk niet op! Mijn persoonlijke favorieten zijn tot nu toe het bananen-walnoten brood en de carrot cake! Met veelbelovende taartomschrijvingen als “Death by chocolate” blijft er genoeg over om nog te proberen!

 

In deze koffiebranderij kun je uiteraard ook allerlei heerlijke soorten bonen en koffie kopen! 


Adres:
Elbgold in der Schanze
Lagerstraße 34c
20357 Hamburg
E: info@elbgold.com

Openingtijden:
Maandag-Vrijdag: 8-19
Zaterdag: 9-19
Zondag: 10-18 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Marcella Runs Europe  - Just a little all over the place