Hamburg running junkies

Wat zijn de gevolgen voor een atlete die met een zeer ondermaats oriënteringsvermogen en een dramatisch gevoel voor richting haar duurlopen moet doen in een compleet nieuwe stad…? Verdwaalsessies, duurlopen die standaard minimaal 10 minuten langer duren dan geplant, onderweg bellen naar vriendje-lief, stoppen-keren-omdraaien, (lichte) frustratie en véél binnensmonds gevloek. Anderzijds: exploderende kilometertotalen! Weliswaar onbedoeld, maar daarom niet minder welkom ;-)

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van de weg leren kennen, me langzaam thuis gaan voelen en het zoeken naar een soort “trainingsritme.” Na mijn kennismaking met het HASPA- Laufteam en trainster (alias Duitse bondscoach) Beate Conrad was ik opgelucht dat ik zo hartelijk ontvangen werd en hun weekopbouw vrijwel identiek is aan die van Team 4 Mijl. De groep bestaat uit een drietal gezellige en zeer getalenteerde loopsters die al op meerdere grote toernooien hebben gestaan: http://www.laufteam-marathon-hamburg.de/#topathleten Voor mij dus een uitgelezen kans om me deze winter langzaam aan hun niveau op te trekken. Helaas moet ik nog wel een paar weken wachten tot ik daadwerkelijk met de groep kan meetrainen aangezien de groep nu op trainingsstage in Flag Staff is.  Tot die tijd bikkel ik (heel stoer) alleen op de baan en probeer ik mijn trainingen af en toe te combineren met de mannen van HSV Leichtathletik. Eveneens een super fanatieke groep waar ik met veel enthousiasme ontvangen werd!

Tevens heb ik me deze maand ontzettend verbaasd over de kracht van het sociale netwerk “Instagram.” Via dit medium werd het me duidelijk dat Hamburg bij uitstek dé stad van het hardlopen is. Hardlopen is hier hot, aanwezig en overal! Voordat ik naar Hamburg verhuisde wist ik dit absoluut niet. Des te meer voelde het dus een beetje alsof het “zo zou moeten zijn” dat ik voor mijn Erasmussemester in Hamburg terechtgekomen ben! Door toedoen van de onschuldige hashtag:“alsterrunning” werd ik op Instagram direct door een aantal verschillende fanatieke atleten benaderd om eens gezamenlijk een duurloop te doen. Als je ergens compleet nieuw bent is aanspraak natuurlijk leuk en al helemaal als je dezelfde passie deelt! Na mijn eerste “hardloopdate” werd mij duidelijk dat het lopen hier meer leeft dan in welke andere Duitse stad dan ook!

De 'beliebteste Hamburgse Laufstrecke' is absoluut een ronde om de Aussenalser. Op werkelijk élk mogelijk tijdstip joggen er atleten rondom dit mooie meer waar gevaren, gekanood en gewandeld wordt. Om half 6 's ochtends voor het werk of ’s avonds om nog even te ontstressen van een lange dag: het is er altijd druk! Uiteraard zijn er rondom de Alster ook voldoende gezellige caféetjes waar je na een mooie duurloop kan neerploffen voor een goede kop koffie (en een taartje!).


Mijn loopmaatje Florian vertelde me dat er talloze loopgroepen bestaan en er in Hamburg werkelijk een heuse “hardloopcommunity” leeft. Het gros van de lopers loopt met een zogenaamde “Laufchip”. Om de Alster staan namelijk meetpunten die exact je kilometertijden en looproute registreren. Na terugkomst van je duurloop kun je op 
www.alsterrunning.de zien hoe hard je gelopen hebt, wie er die dag nog meer gelopen hebben en waar je in de dag- en aller tijde ranglijst bent geëindigd. Via dit platform kun je de loopactiviteiten van andere lopers 'liken' en tevens mensen benaderen en uitnodigen om eens een rondje samen te lopen. Een geniaal netwerk voor running junkies! Aldus: het moge duidelijk wat ik heb aangeschaft...  Ik ga hier niet weg voordat ik de Frauenbestzeit geknackt heb ;-)! 

 

Aldus, ook ik ben nu officieel part of the Alster Running Community. Benieuwd naar mijn eerste 'lockere Dauerlauf' met mijn Duitse running maatje Florian?
http://alsterrunning.de/community/benutzer/MarcellaHerzog/

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Marcella Runs Europe  - Just a little all over the place