Time for some CHANGE & growing avocado's

She is still alive! De zomer loopt langzaam ten einde en het is tijd om jullie op de hoogte te brengen van een aantal belangrijke dingen die voor mij gaan veranderen… Niet alleen ga ik verhuizen en de switch maken naar een andere trainer, ook heb ik nog één bijzondere reis in het vooruitzicht. Ik ga mijn zusje in Colorado opzoeken! Eind deze week zullen de raspberries herenigd worden en deze keer in het gezelschap van...jawel…een AVOCADO! Voor wie het ontgaan is… Adrienne is zwanger en heeft op dit moment een (als we de niet zo diepgravende maar wel zeer illustratieve internet-forums mogen geloven) baby ter grote van een 100 gram zware avocado in haar buik! 


Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel kilometers tussen Hamburg, Groningen en Utrecht afgelegd. Geheel in lijn met dit globetrotterbestaan heb ik deze zomer een prachtige ‘Eurotour’ door Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Hongarije gemaakt. Ik heb enorm genoten van indrukwekkende steden als Salzburg en Budapest, sprookjesachtige vergezichten, magische watervallen, kabbelende bergbeekjes en tergend irritante Unesco-Erfgoed-afstrepende-Japanners. Met de overweldigende Alpen-landschappen die in de trein aan me voorbijtrokken heb ik uren kunnen mijmeren en mijn tijd benut om een aantal belangrijke beslissingen te nemen... 


Voorlopig is mijn globetrotter-tijdperk even ten einde. Na mijn reis naar Amerika begin ik aan het schrijven van mijn scriptie en ga ik een aantal dagen in de week aan de slag binnen het marketing team van Herzog Medical! Dat betekent ook dat ik het mooie noorden en het gezellige Team 4 Mijl ga verlaten. 

Ik kijk met ongelofelijk veel plezier terug op mijn periode bij dit team. Van een naïef, onzeker, treuzelend en aanklooiende eerstejaars studente heb ik mij bij Eddy geleidelijk tot een atlete ontwikkeld. Eddy is de coach bij wie ik belastbaar ben geworden, mijn kilometertotaal van een magere 35 km tot 80-110 is opgeschroefd en de coach bij wie ik heb geleerd wat het is om daadwerkelijk te investeren in je sport. Hoewel ik in het begin moest wennen aan Eddy’s koele en wellicht soms ietwat ‘noordelijke houding’ kijk ik trots terug op onze samenwerking. Wanneer ik voor een harde training of spannende wedstrijd geen zin had om te starten was de nuchtere en oplossingsgerichte uitspraak: “hoe harder je loopt, hoe sneller je klaar bent” vaak genoeg om mij te prikkelen. Eddy is de coach bij wie ik 2014 deelnam aan mijn eerste NK óóit en tevens de coach die ervoor zorgde dat ik de twee daaropvolgende jaren met een zilveren en bronzen NK medaille naar huis ging. 


Hoewel ik er bijna een beetje nostalgisch van word, besef ik dat mijn vertrek uit Groningen ook ruimte maakt voor een mooi nieuw hoofdstuk! Als ‘gewoontedier’ onttrek ik me normaal graag aan veranderingen maar iets in mij zegt dat dit het juiste moment is voor een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk is niets zo stabiel als verandering. Na mijn trip naar Amerika ga ik verhuizen naar Arnhem en trainen onder leiding van Honoré Hoedt. Na een fijn en super inspirerend gesprek over zijn trainingsfilosofie en mijn lange termijn ambities heb ik vooral heel veel ZIN en MOTIVATIE om vanaf oktober op Papendal te trainen!

Na een prachtige en bewogen (letterlijk- en figuurlijk) zomer kan ik niet wachten om te gaan bouwen aan iets moois!


Reactie schrijven

Commentaren: 0

Marcella Runs Europe  - Just a little all over the place